USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[3 Листопада 2015 21:49] sonechko: Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, як бути: ми з чоловіком прожили у шлюбі 2 роки. Будинок повністю на ньому, є документ, який свідчить, що мій чоловік був опікуном колишнього власника будинку і після його смерті все автоматично передалося моєму чоловікові.

Можливо і зробленна дарственна, ще до того, як ми одружилися, але цей будинок його батьки типу "подарували" нам на весілля. Зараз він вигнав мене з дитиною з того будинку і я вимушена проживати у батьків. Коли я захотіла забрати свої речі з будинку, він мене не пустив до хати, я звернулася у міліцію, але в міліції сказали, що оскільки він власник, то має повне право нас не пускати в будинок.

У нас є спільна дитина - 1 рік і 8 місяців. Вже 2 місяці ми з дитиною проживаємо у мого батька, він (чоловік) нічим не допомагає. Але приписані ми з дитиною поки що у нього в будинку. Хотіла подати на нього на аліменти, але сказали, що потрібна довідка, яка свідчить про те, що дитина знаходиться на моєму утриманні, ніде мені цієї довідки не видають.

Підкажіть, будь ласка, що робити? Всі перепійні гроші вкладені у його будинок, а я тепер мушу судитися, щоб забрати свої ж речі, як вчинити правильно, щоб мені з дитиною щось залишилося?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Можу порадити наступне. На стягнення аліментів можливо подавати і без довідки про те, що дитина на Вашому утриманні (можна це довести Вашими поясненнями, показами свідків). Що ж до Ваших претензій на будинок, то ситуація виглядає складнішою. Якщо ж будинок є його власністю, то на нього не поширюється режим спільної власності подружжя. Тут можливо стягувати лише компенсацію за невід’ємні істотні поліпшення будинку, зроблені Вами за час шлюбу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus