USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[10 Листопада 2015 19:31] kbzariri: Доброго дня! Працюю викладачем у профеійному ліцеї. 31 серпня директор на педраді оголосив мені педагогічне навантаження 740 годин (оклад -720). У середені вересня з'ясувалося, що цих годин немає, і в мене лише 500 годин. Директор запропонував мені 0,5 окладу психолога, на що я погодилась. У листопаді з'ясувалося, що я не маю права бути психологом (бо не маю відповідної кваліфікації) і з мене знімають цю доплату. У цьому ж навчальному закладі я працюю за сумісництвом у вихідні дні. Директор відмовляється забезпечити мене повною тарифною ставкою, мотивуючи це тим, що у мене є сумісництво.

Поясніть, будь ласка, чи порушив директор мої права на початку навчального року, оголосивши неіснуючі години і чи вправі я вимагати повного педнавантаження?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Директор порушив Ваші права, оголосивши Вам неіснуючі години. Однак відповідальність за таке порушення можлива на рівні відшкодування моральної шкоди. По іншому тут не получиться. Не дивлячись на сумісництво, Ви вправі вимагати повного педнавантаження, однак питання його надання - це вже право роботодавця, а не його обов'язок.
Коментарів: 1
Людмила Показати IP 11 Листопада 2015 19:16
Чи видається з ощад книжок допомога на поховання ?Чоловік помер 2013.???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus