USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[10 Листопада 2015 22:13] Андрій: Після смерті бабця залишила заповіт на свою доньку та її сина. Половина хати та всю землю доньці, а внукові - тільки половину хати без землі.

Скажіть, будь-ласка, чи дійсним є такий заповіт, чи визнає його нотаріус?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Заповіт дійсний. Однак питання правильного розподілу спадщини – земельної ділянки, на якій знаходиться житловий будинок, який заповіданий двом особами, це вже інше. Безконфліктно в цій ситуації буде якщо донька спадкодавця відмовиться від частини земельної ділянки в розмірі необхідному для обслуговування половини будинку, на користь онука спадкодавця. Тоді можна обійтись без судів. Правильно в цій ситуації, щоб земельна ділянка, на якій знаходиться будинок, також була поділена порівну.
Коментарів: 2
Андрій Показати IP 11 Листопада 2015 20:43
Доброго вечора.Після смерті бабці залишився заповіт на доньку та сина доньки,на доньку половина будинку та вся земля а на сина доньки половина будинку без землі.Донька помирає і на її половину входять дві доньки та вище вказаний син. Скажіть будь-ласка як бути з синовою половиною будинку без землі.Дякую.
Андрій Показати IP 11 Листопада 2015 21:04
Доброго вечора.Після смерті бабці залишився заповіт на доньку та доньчиного сина.На доньку половину будинку та земля а на доньчиного сина половину будинку без землі.Донька помирає і на її половину будинку входять її дві доньки та вище вказаний син.Скажіть будь- ласка як бути сину з половиною будинку без землі.Дякую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus