USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[11 Листопада 2015 21:27] Андрій: Добрий вечір. По смерті бабці залишився заповіт на доньку та сина доньки. На доньку половину будинку та вся земля, а на доньчиного сина - половину будинку без землі. Донька помирає не склавши по собі заповіту, і на її половину будинку входять дві доньки та вище вказаний син.

Скажіть, будь ласка, як вирішити питання сину з своєю половиною будинку без землі? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це залижеть, чи існує конфлікт між спадкоємцями (так розумію між братом та 2 сестрами), чи вони розуміють ситуацію брата, і готові віддати свою частину земельної ділянки, на яку мають право в порядку спадкування. Якщо ситуація безконфліктна, то ніяких проблем немає (можна домовитись про розподіл спадщини між спадкоємцями в процесі її оформлення).

Якщо ж із цим є проблема, то за законом ситуація виглядає так: син уже має право на 1/2 будинку. При спадкуванні за законом майна, яке залишилось від матері, на яку мають право ще 2 доньки (його сестри), він має право на 1/3 частки від спадщини, тобто на третю частину від половини будинку, та на третю частину від земельної ділянки.

Отож, у будь-якому випадку він має право на частину земельної ділянки, на якій знаходиться будинок, нехай і меншу ніж половину. І її, при правильному розподілі меж, має вистачити для обслуговування його частини будинку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus