USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[12 Жовтня 2014 16:48] Ольга: Доброго дня. Помер мій дідусь и майно поділилось 4/5 моїй мамі і 1/5 її брату. Грошової компенсації за свою частку дядько не хоче. Чи можемо ми примусово сплатити йому за його частку? Якщо так, то що для цього потрібно? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня, Ольга!

Примусово виплатити Вашому дядькові грошову компенсацію за 1/5 можливо, але за наявності ряду передумов. А саме:

- якщо частка є незначною і не може бути виділена в натурі і річ є неподільною (для підтвердження цього знадобиться висновок будівельно-технічної експертизи);

- спільне володіння і користування майном є неможливим (якщо це стосується житла, то необхідно буде фактично в нього заселитись Вашій мамі разом із своєю сім'єю);

- якщо таке припинення не завдасть істотної шкоди інтересам співвласника та членам його сім'ї (мається на увазі, що у Вашого дядька вже і інше придатне для проживання житло).

І вирішити питання про виплату дядькові примусово грошової компенсації за успадковану частку можливо лише в судовому порядку, за позовом Вашої матері. (Це питання регулюється ст. 365 Цивільного кодексу України).
Коментарів: 1
Кулінарій Тарасій Показати IP 15 Жовтня 2014 11:38
як задати питання юристу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus