USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[22 Листопада 2015 16:47] Андрій: Добрий вечір. В мене таке запитання: якщо написаний заповіт і завірений нотаріусом, чи матиме право на частку донька, яка перебуває на пенсії і інвалід 3 групи - вона в заповіті не записана.
Відповідь юриста:
Так. У відповіднгості до ч. 1 ст. 1241 Цивільного кодексу України, малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (обов'язкова частка).

Особа, яка перебуває на пенсії (за умови досягнення пенсійного віку), згідно з нашим законодавством вважається непрацездатною. Так що у разі подання нею до нотаріуса заяви про прийняття спадщини, вона матиме право на половину частки, яка належала б їй у разі спадкування за законом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus