USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[23 Листопада 2015 09:51] Тамара: Доброго дня. Інституту, де навчається моя дочка, необхідна довідка, що батько не є приватним підприємцем. Батько - пенсіонер. У податковій інспекції за місцем проживання заявили, що за таку довідку треба платити близько 70 гривень. Чи можна безкоштовно отримати довідку, якщо особа не є приватним підприємцем?

Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Пеконаний, що така довідка має бути надана безкоштовно!

При цьому слід врахувати таке. Статтею 5 Закону України "Про інформацію" передбачено, що кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів.

У відповідності до пунктів 3, 4 ч. 2 ст. 8 Закону України "Про захист персональних даних", суб'єкт персональних даних має право: на доступ до своїх персональних даних; отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються його персональні дані у відповідній базі персональних даних, а також отримувати зміст його персональних даних, які зберігаються.

Частиною 6 ст. 16 вказаного Закону передбачено, що суб'єкт персональних даних має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб'єкта відносин, пов'язаних з персональними даними.

А частиною 1 статті 19 вказаного Закону передбачено, що доступ суб'єкта персональних даних до даних про себе здійснюється безплатно.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus