USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[23 Листопада 2015 15:28] Марія: Доброго дня. Чи має право на квартиру дружина, якщо вона не прописана у цій квартирі, але в акті про приватизацію зазначена вона, чоловік і діти (вже повнолітні)?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Точно не розумію, що маєте на увазі під "актом про приватизацію", певно це свідоцтво про право власності на квартиру, яке набуто в порядку, передбаченому Законом України "Про приватизацію держвного житлового фонду". Якщо у вказаному свідоцтві про право власності на квартиру як співвласник значиться дружина, то вона має права на квартиру відповідно як співвласник, на проживання в ній і на свою частку.
Коментарів: 1
notarius Показати IP 25 Листопада 2015 08:06
Доброго дня! Якщо я Вас правильно розумію, під актом про приватизацію ви маєте на увазі свідоцтво про право власності, у яке вписана дружина? А у будинкову книжку не вписана. Отже, людина, згідно чинного законодавства України має право мати у власності, наприклад, 5 квартир, але може бути прописане лише у одній, адже практично переночувати одночасно у всіх квартирах фізично неможливо ))). Тому, відповідаючи на ваше запитання, дружина, якщо вона вписана у правовстановлюючий документ, тобто у свідоцтво про право власності - то вона відповідно є власником цього майна. Якщо ж у це саме свідоцтво вписані, наприклад, дружина, чоловік і 2 дитини, то відповідно власниками цього майна є ці усі особи, і якщо у свідоцтві не визначені їх частки, то згідно закону вони визнаються рівними,відповідно кожному з них належить по 1/4 від цього майна. І прописка не впливає на право власності, людина може бути виписана, але залишатися власником, і навпаки, бути вписана у будинкову книгу, але не вписана у правовстановлюючий документ на майно (наприклад, свідоцтво про право власності, чи договір купівлі-продажу, даруваття тощо) - відповідно не мати право власності, а лише користування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus