USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[24 Листопада 2015 20:25] Тетяна: Доброго дня! Під час оформлення довгострокового кредиту під заставу квартири у 2009 році банком було вилучено будинкову книгу.

Чи правомірно це?

Кредит я сплачую згідно з графіком, але термін повного погашення не настав. Зараз цей банк визнано неплатоспроможним і введено тимчасову адміністрацію.

Яким чином я можу вимагати повернення мені домової книги і чи можу я приписати зараз до себе невістку та внука, які постійно зі мною проживають?
Відповідь юриста:
Доброго дня, Тетяно! Вимога банку щодо надання йому будинкової книжки на іпотечну квартиру не є правомірною. Не знаю, чи Вам її банк поверне, та в будь-якому випадку не є проблемою її виготовити знову, замовивши в БТІ. Головне, щоб у Вас були в наявності документи, що посвідчують право власності на квартиру (договір купівлі-продажу, свідоцтво про право власності тощо). Ви маєте право і можете "прописати" в квартирі невісту та онука, які постійно з Вами проживають.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus