USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[25 Листопада 2015 23:26] Ігор: Добрий вечір. Хочу запитати, як можна продовжити договір оренди земельної ділянки спадкоємцями орендаря, якщо орендар помер у 2012 році і в договорі оренди є пункт про те, що спадкоємці можуть набути права на спадщину на оренду цієї ділянки через суд, але до цього часу не скористалися цим правом і земельна ділянка є власністю сільської ради.

Якщо це можна зробити, то чи доведеться спадкоємцям оплатити орендну плату за період з дати останнього платежу по даний час?

І ще одне прохання, в іншому випадку роз’ясніть, будь ласка, як розірвати цей договір оренди даної земельної ділянки, якщо строк дії договору укладався на 49 років і був укладений в 2004 році?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Пункт договору щодо можливості набути спадкоємцями права на користування земельною ділянкою через суд стосується порядку оформлення такого. (Тобто не через нотаріуса). Це можливо зробити, звернувшись до суду з позовом до сільської ради про визнання за спадкоємцями права користування земельною ділянкою на умовах оренди, на яких раніше нею користувався спадкодавець.

Орендна плата за період з дати останніх платежів по поновлення права користування земельною ділянкою за спадкоємцями підлягатиме до сплати останніми.

Щодо розірвання договору оренди. Якщо не оформляти в судовому порядку спадкові права на користування земельною ділянкою, то такий договір вважатиметься розірваним з моменту смерті попереднього орендаря.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus