USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Листопада 2015 10:40] Vera: Добрый день! Подскажите пожалуйста. Мы пользуемся жилищно-комунальной субсидией 7 лет. Главный квартиросъёмщик умерла, её сын, который тоже прописан в этой квартире, уведомил об этом собес и переоформил субсидию на себя. Через полгода он получит в наследство эту квартиру. Вопрос: субсидию отменят или заставят вернуть (в каком размере и за какой период), либо оставят???
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо син покійної спадкодавиці, отримуючі у спадщину квартиру, отримав від органів соцполітики погодження на переоформлення субсидії на себе, певно на те були підстави, і тобто він є таким, що має право на отримання субсидії і сам з огляду на його доходи.

А якщо це не так, і він користуюється субсидією по сплаті комунальних послуг без достатніх підстав, і органи соцполітики висунуть з цього приводу вимоги, то варість наданої субсидії потрібно буде повертати. Якщо ж ні, то не потрібно. В будь-якому випадку, якщо зі спливом 3 років (строку позовної давності) з часу коли спадкоємець припине користуватись субсидією і з цього приводу вимога не буде пред’явлена - в подальшому такі кошти можна буде не сплачувати.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus