USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Листопада 2015 22:48] Оля Остапчук: Доброго дня. Скажіть, будь ласка, я хочу зареєструватись як приватний підприємець і хочу знати до якої сфери діяльності належить інтернет-зарабіток?

Які документи потрібні для реєстрації приватного підприємця?

Яку форму оподаткування вибрати, якщо заробіток до 50 000 гривень?
Відповідь юриста:
Я Вам наданм розширену консультацію з цього приводу.

Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", стаття 42. Документи, що подаються для проведення державної реєстрації фізичної особи, яка має намір стати підприємцем

заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця, до якої може бути подана як додаток заява щодо обрання фізичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику;

копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

нотаріально засвідчену письмову згоду батьків (усиновлювачів) або піклувальника, або органу опіки та піклування, якщо заявником є фізична особа, яка досягла шістнадцяти років і має бажання займатися підприємницькою діяльністю.

У разі подання електронних документів нотаріально засвідчена письмова згода батьків (усиновлювачів) або піклувальника, або органу опіки та піклування, якщо заявником є фізична особа, яка досягла шістнадцяти років і має бажання провадити підприємницьку діяльність, надсилається державному реєстратору поштовим відправленням. При цьому державному реєстратору електронним документом надсилаються відомості про реквізити та подається опис, що містить відомості про надіслані електронні документи, в електронній формі.

У разі подання державному реєстратору електронних документів фізичної особи до них додається електронний документ, що засвідчує повноваження особи, пов'язані з підготовкою електронних документів фізичної особи.

заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

У разі якщо для проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця, яка через свої релігійні або інші переконання відмовилася від присвоєння ідентифікаційного номера та офіційно повідомила про це відповідним державним органам, подаються електронні документи, до документів, передбачених частинами першою і другою цієї статті, додається копія з відповідним записом в електронному безконтактному носії паспорта громадянина України.

Дата надходження документів на проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця вноситься до журналу обліку реєстраційних дій.
документи подані за неналежним місцем проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця;
документи не відповідають вимогам частин першої та другої статті 8 та частини п'ятої статті 10 цього Закону;
документи подані не у повному обсязі.

Залишення документів, які подавалися для проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця, без розгляду не перешкоджає повторному зверненню заявника до державного реєстратора в загальному порядку після усунення причин, що були підставою для залишення цих документів без розгляду.

Подання фізичною особою - підприємцем документів державному реєстратору для проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця здійснюється виключно на паперових носіях без подання електронних документів.



Стаття 43. Порядок проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця

Дата внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця є датою державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

Можете при реєстрації вписати такий КВЕД 52.63.0, можете підібрати більш підходящий конкретно для своєї діяльності.

Консультаційна довідка щодо встановлених в Україні у 2015 році ставок за спрощеною системою оподаткування суб'єктів підприємництва

1 група:

- підприємці, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торгівельних місць на ринках або здійснюють господарську діяльність по наданню побутових послуг населенню.

Кількість найманих працівників - 0.

Обсяг доходу - до 300 тисяч гривень на рік (раніше - 150 тисяч гривень на рік).

Ставка - до 10% мінімальної заробітної плати (з січня 2015 року мінімальна ЗП складає 1 тисяча 218 гривень).


2 група:

підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку або населенню, здійснюють виготовлення або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства.

Кількість найманих працівників - до 10 чоловік.

Обсяг доходу - до 1,5 мільйона гривень (раніше - до 1 мільйона гривень).

Ставка - до 20% мінімальної заробітної плати (з січня 2015 року мінімальна ЗП складає 1 тисяча 218 гривень).

За виключенням посередників в нерухомості

3 група: фізичні особи-підприємці та юридичні особи

Кількість найманих працівників – не обмежена.

Обсяг доходу – до 20 мільйонів гривень.

Ставка - 2% доходу (раніше - 3 або 5%) - за умови окремої сплати ПДВ;

4% доходу (раніше - 5 або 7%) - за умови включення ПДВ до складу єдиного податку.

Дохід відповідно до ПК України - загальна сума доходу платника податку від усіх видів діяльності, отриманого (нарахованого) протягом звітного періоду в грошовій, матеріальній або нематеріальній формах як на території України,

Загальна система: Податок на прибуток - 18% (п. 136.1 ПКУ)
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus