USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[7 Грудня 2015 12:26] елена: Мій чоловік оформлює спадщину на земельний пай після смерті його батька. Через неможливість робити це самостійно, оформив довіренність у нотаріуса (на вчинення дій від імені мого чоловіка в усіх держінстанціях, судах і т.д) на іншу людину і сьогодні, здаючи документи держреєстратору, держреєстратор залишив у себе оригінал довіренності і сказав, що так потрібно (м.Ніжин). Питання: чи правомірно він зробив (держреєстратор)?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Обов'язковості надання реєстратору оригіналу довіреності немає. Йому було б цілком достатньо надати нотаріально завірену копію. Оригінал довіреності є лише один, і він може бути комусь наданий лише за згоди і особистого рішення повіреного.

Тому для того, щоб не оформляти в нотаріуса нову довіреність, варто написати на ім'я начальника відповідної реєстраційної служби заяву-скаргу щодо безпідставності вимог реєстратора щодо доручення оригіналу довіреності, та зажадати повернути її оригінал.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus