USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[7 Грудня 2015 22:28] Anil: Добрий день!

На даний момент знаходжуся не в Україні. Моя сусідка, на яку я залишила довіреність лише на отримання всіх видів поштових надходжень, отримала позов до суду на моє ім'я, як відповідача (позов від банку, який збанкротував).

Написано, що позов про стягнення заборгованості, призначено дату суду. Заборгованостей в мене немає, але ані ознайомитися з позовною заявою, щоб написати заперечення, ані бути на суді не можу.

1) послугами банку не користуюся вже понад 2 роки;

2) наприкінці серпня 2015 року отримала лист, що повинна сплатити заборгованість у розмірі 305 грн.

3)На початку вересня зателефонувала до центральної філії банку, щоб з'ясувати причину і суму заборгованості та спосіб її погашення.

4) Працівник банку повідомила, що заборгованість - наслідок незакриття рахунку після припинення користування ним, для погашення заборгованності необхідно перевести на мій власний рахунок у зазначеному банку кошти у розмірі 305 грн., як і було зазначено в листі.

5) на початку вересня кошти у розмірі 305 грн. було переведено на мій рахунок банку тобто, заборгованість було повністю погашено.

Маю квитанцію про цей переказ, у якій зазначено, що це - сплата заборгованості. Листа від банку, надісланого у серпні, з зазначеною сумою зараз при собі не маю.

Буду вдячна за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Скоріш за все в даній ситуації у зв'язку з процесом банкрутства банку та неналежним впорядкуванням документації факт погашення Вашої заборгованості перед банком належним чином не був облікований по бухгалтерських рахунках. І на сьогодні підстав для вказаного позову як таких немає. Позитивним для Вас виходом із ситуації, що вказуєте в запитанні, буде ознайомлення із позоною заявою, і в разі, якщо у ній йдеться про ту саму суму коштів, скерування до суду аргументованого заперечення на неї та подання клопотання про розгляд справи за Вашої відсутності. Важливо, щоб були квитанції про факт сплати банку коштів на початку вересня в сумі 305 гривень.

А враховуючи сьогоднішні технічні можливості, я не вбачаю будь-яких перешкод щодо ознайомлення із позовною заявою. (Якщо сусідка не вміє користуватись інтернетом, то може комусь доручити відсканувати і надіслати Вам такий позов). А Ви, своєю чергою, перешлети його юристу, який від Вашого імені підготує заперечення, і подасть їх до суду.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus