USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[8 Грудня 2015 21:32] lena: Добрий день. У нас запитання таке: на території сільської ради є будинки, які колись були побудовані за рахунок колгоспу, але при розпаді псп в розпайовку вони не ввійшли. Люди, які не робили в псп, були виселені. Зараз будівлі розвалені, а ми хочемо приватизувати ці будинки, але земля є власністю сільської ради, а будівлі - нічиї. І сільська рада не знає, що робити, а приватизувати просто землю не можна, оскільки прокуратура говорить, що там є постройки. Що робити, підкажіть?
Відповідь юриста:
Доброго дня! По суті це майно є безхазяйним, і питання його узаконення регулюється Цивільним кодексом України. Так, у відповідност до ч. 2 ст. 335 вказаного Кодексу безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації.

Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вона за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

Таким чином, щоб узаконити вказане майно, та в подальшому його приватизувати, необхідно пройте описану процедуру.
Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Грудня 2015 14:50
Дякую з за інформацію .але чи можна якось це пришвидчити , наприклад через суд .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus