USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[11 Грудня 2015 12:17] 4ortenja: Доброго дня! Чи має право водоканал нараховувати мені плату за миття автомобіля і на яких підставах? Я проживаю у приватному будинку, за цією ж адресою зареєстрований автомобіль, лічильника на воду немає. Але автомобіль я мию ЛИШЕ на спеціалізованих автомийках, бо я не хочу, щоб масла і реагенти з дороги мені забруднювали земельну ділянку. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення формуються та встановлюються відповідно до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, та Процедури встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженої постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, від 29.11.2013 № 253, на підставі документів та розрахункових матеріалів, наданих суб’єктами природних монополій у сфері централізованого водопостачання та водовідведення.

При цьому я не зустрічав, щоб до структури тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення входили витрати на миття автомобіля в приватних будинках, де відсутні лічильники обліку води, і на власника будинку, який там проживає, зареєстрований автомобіль. Тому, на мою думку, такі вимоги працівників водоканалу не є незаконними.
Коментарів: 1
4ortenja Показати IP 16 Грудня 2015 13:23
Але нараховують по 300 літрів в день машину можна втопити в такій кількості води кожного дня. І нараховують лише з квітня по жовтень, виходить в інші місяці я машину не мию. Брєд. А якже ж екологія яка забороняє навіть приватним особам на своїй діляньці забруднювати її.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus