USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[13 Грудня 2015 11:46] sebastiano: Доброго дня. В 2005 році за договором дарування нам у власність перейшов житловий будинок та земельна ділянка площею 0.1145 га. У 2009 році, коли виникло питання про встановлення загорожі, ми встановили межові знаки згідно з державним актом права власності. З'ясувалося, що державний акт не відповідає за розмірами до генерального плану забудови. Коли ми звернулися до суду, щоб скасувати державний акт за рекомендацією сесії сільської ради, в позові було відмовлено. Суд мотивував відмову тим, що ми є другими власниками землі (це вторинний ринок) і скасовувати нічого не можна. Мовляв, очі бачили, що купували. У рішенні суду не вказана стаття чи посилання на нормативні документи, у яких би зазначалося, що другі власник не мають права вимагати певних змін у документах на право власності на земельну ділянку, навіть якщо там допущена помилка. До слова, помилка допущена навіть у буквеному позначенні меж у державному акті - має бути чотири великі літери А, Б, В, Г, а є А, Б, Б, Г.
Запитання: чи є нормативні документи, де чорним по білому написано, що другі власники не мають права на виправлення помилок та внесення змін до державного акту?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповідаючи конкретно на Ваше запитання, кажу, що немає жодного нормативного акту, у якому написано, що другі власники не мають права на виправлення помилок та внесення змін до державного акту.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus