USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[15 Грудня 2015 16:56] ОЛЯ: Доброго дня! Я мати дитини до 3-х років і для підвищення на роботі по посаді мені необхідно пройти навчання, для якого потрібно відправитися у відрядження. Підкажіть, будь ласка, яким чином я можу направитися у таке відрядження. Якщо так - то опираючися на яку статтю. Я працюю офіційно і дуже хочу поїхати. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Знову у питанні немає усіх вихідних даних для повної ґрунтовною відповіді.

З того що написали, можу зазначити наступне. Статтею 201 КЗпП (організація виробничого навчання) передбачено, що для професійної підготовки і підвищення кваліфікації працівників, особливо молоді, власник або уповноважений ним орган організує індивідуальне, бригадне, курсове та інше виробниче навчання за рахунок підприємства, організації, установи. Статтею 202 вказаного Кодексу передбачено, що працівникам, які проходять виробниче навчання або навчаються в навчальних закладах без відриву від виробництва, власник або уповноважений ним орган повинен створювати необхідні умови для поєднання роботи з навчанням.

В той же час питання підвищення кваліфікації, і направлення на відповідне для цього навчання, це є право і компетенція роботодавця (якщо це відбувається за його рахунок, і якщо це спеціальні профільні курси), і для цього потрібне його рішення.

Щоб детальніше бути компетентним в цьому питанні, рекомендую Вам опрацювати Глава XIV КЗпП (ПІЛЬГИ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ, ЯКІ ПОЄДНУЮТЬ РОБОТУ З НАВЧАННЯМ).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus