USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[21 Грудня 2015 11:48] міла: Доброго дня. Я тимчасова переселенка з Донецьку. В Донецьку покинута квартира по іпотечному договору, лишилась невелика сумма до повної сплати кредиту. Знайшовся покупець, який хотів би купити нашу квартиру.
Питання: чи можливо на нинішній момент на теріторії України, на законних підставах, продати і переоформити нерухоме майно, яке теріторіально розташоване в зоні АТО?
Відповідь юриста:

Доброго дня! Для можливості надання Вам повної та обґрунтованої відповіді необхідно було б ознайомитись з умовами іпотечного договору.



За загальними умовами Іпотекодавець (тобто Ви) не має права відчужувати предмет іпотеки у будь-який спосіб, знищувати фізично предмет іпотеки або його частину, передавати предмет іпотеки як внесок до статутного капіталу юридичних осіб, вчиняти дії щодо виникнення у третіх осіб будь-яких прав на предмет іпотеки, передавати предмет іпотеки в спільну діяльність, найм, оренду, лізинг, інші види користування (в тому числі шляхом реєстрації місця проживання в предметі іпотеки третіх осіб; вчиняти дії щодо продовження строку дії вже укладених договорів, правочинів (якщо такі договори, правочини були укладені до підписання даного договору); здійснювати перепланування предмета іпотеки, здійснювати істотні поліпшення предмету іпотеки (в т.ч. і здійснювати капітальний ремонт); укладати відносно предмета іпотеки будь-які інші угоди, договори, правочини. Такі обмеження, поширюються як на предмет іпотеки в цілому, так і на будь-яке окреме майно, що входить до його складу.



Крім того, навіть у випадку повного виконання умов кредитного договору (погашення кредитної заборгованості) не можу Вам зі 100% впевненістю сказати, чи зможете Ви вчиняти будь-які дії відносно належного Вам житла, оскільки були певні проблеми в доступі до реєстрів прав власності на нерухоме майно, яке розташоване на тимчасово окупованій території (зокрема в Донецьку). Більш детальну інформацію щодо реєстру прав власності та доступу до нього Вам зможе надати нотаріус, що буде посвідчувати правочин (договір купівлі-продажу).

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus