USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[22 Грудня 2015 22:08] РоманВолодимирович: 2012 року віз цигарки контрабандою на Польщу по 30-ти кілометровій карточці. Кордон пересік, впіймали у Польші Straz-Graniczna. Склали протокол ( чи як там ), сказали, що прийде запрошення на суд і там назначать штраф.

Запрошення не прийшло, прийшов вирок суду, типу "Ви не з'явились на суд, ось вам штраф 4500 злотих, сплатіть".

Платити не став (не син міліонера), прийшло друге повідомлення.

"Так, як ви не відреагували і не проплатили штраф, то з появленням в Польщі вам назначене покарання позбавлення волі на 45 днів".
Нині зробив другу карточку, так як термін першої закінчився, але їхати у Польщу в тюрму сідати якось немає бажання.

Кому не розповім - усі розповідають РІЗНІ варіанти, що там трапиться.
Хотілось би дізнатись, що насправді мені там світить, чи тьюрма, чи штраф в розтрочку проплачувати, чи на виправні роботи можна випросити, чи зачекати декілька років, щоб штраф скасували (десь навіть і таке розповідали, але термін дії скасування штрафу невідомий) і як найбезболісно викрутитись з цієї ситуації?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Законодавство України дещо відрізняється від законодавства Республіки Польща, а тому вказати, які саме строки звільнення від відбування покарання у зв’язку із закінченням строків давності виконання обвинувального вироку передбачені в РП я не можу.

Щодо можливості оскарження рішення суду, за яким вам призначене відповідне покарання, раджу м звернутись до юристів (адвокатів), що здійснюють свою практику в Республіці Польща, оскільки для надання Вам повної та обгрунтованої відповіді на Ваше запитання, необхідно щонайменше ознайомитись із рішеннями судів, за якими Вас притягнули до відповідальності.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus