USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[23 Грудня 2015 20:28] Olya: Добрий вечір. Підкажіть, будь ласка, яку відповідальність я понесу за "завідомо неправдиві відомості", викладені мною у декларації при оформлені допомоги малозабезпеченій сім"ї в УПСЗН. Порушення виявлені фінінспекцією у серпні 2015р. Зайво нараховані кошти я повернула у вересні 2015 р.
Відповідь юриста:

Добрий день.



З 1 січня 2015 року набрали чинності зміни до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», якими, зокрема, встановлено адміністративну відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, і за це передбачено штраф від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Однак таку відповідальність буде нести лише той суб’єкт декларування, який свідомо знає, що зазначає в декларації відомості, які не відповідають дійсності.



А Ви, наскільки я зрозумів, дізнались про наявність «певних неточностей» в декларації тільки в серпні 2015 року, тобто після проведення перевірки фінінспекцією, що вказує на «відсутність в ваших діях прямого умислу на внесення недостовірної інформації в декларацію». Крім того, повернувши «зайво нараховані» кошти, які були виявлені фінінспекцією в ході проведення перевірки в серпні 2015 року, Ви фактично усунули «негативні наслідки».

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus