USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Грудня 2015 18:44] ithelf: Добрий вечір. Моя бабуся склала заповіт по 1/2 правнучці (яка проживає 3 місяці разом і не прописана ) і внуку, що проживає постійно разом і прописаний, а паї - своїй дочці. Розтлумачте, як правильно прописати, щоб не відсудили частку правнучки, чи можна, в новому заповіті, щоб правнучка догледіла прабабцю до смерті, і коли правнучка зможе добудувати окремий вхід, розкажіть поетапно як і що робити і які матеріальні витрати?

Ще нюанс -і де приватизація ділянки під забудову. На кого оформити довіреність, щоб отримати кадастровий номер ( на правнучку чи можна на мене ) і чи враховуються пільги, коли бабуся дитина війни - 1928 р. н. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо бабуся вже заповіла свою 1/2, як розумію, будинку на певну особу, зокрема на правнучку, і заповіт посвідчений нотаріально або у сільській раді – то все правильно, підстав для того, щоб цю частину спадкового майна хтось відсудив після смерті бабусі, немає. Питання умови догледіти до смерті не передбачається в заповіті, а регулюється спеціальним договором – довічного утримання, на підставі якого і відбувається перехід права власності в замін на послуги з догляду за особою, яка віддає свою власність.

Правнучка зможе добудувати окремий вхід, коли її частка буде виділена внатурі, тобто чітко конкретизована та частина будинку, яка належитиме їй. Також можна за життя бабусі провести розподіл її будинку на 2 окремі частини, із виготовленням відповідної технічної документації, і тоді таку чітку виокремлену частину будинку заповісти, або подарувати онучці.

Питання на кого оформляти довіреність для оформлення документів при приватизації землі, в тому числі отримання кадастрового номеру, не принципове. Краще на того, хто буде активніше займатись цим питанням.

Наявність статусу дитини війни не надає права на пільги в запитуванній задачі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus