USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Жовтня 2014 14:36] Alex: Доброго дня. Якщо в квартири є 2 власники по документах. Як найпростіше одному із співласників \"віддати\" свою частку квартири? Наприклад, подарувати... Що для цього потрібно, які майнові права залишаються за тим хто дарує, чи потрібно міняти документи на квартиру після дарування частки? Дуже дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Найпростіше одному із співвласників відчужити свою частку квартири, це, як Ви самі зазначили, подарувати її (оскільки при цьому не потрібна згода власника іншої частки).

Для цього потрібно укласти в нотаріуса договір дарування частки квартири (який його і зареєструє в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно). За тим, хто дарує, більше не залишається жодних майнових прав на подаровану частку квартири.

Після відчуження частки квартири на підставі договору дарування нотаріус забере у дарувальника правовстановлюючі документи на відповідну частку квартири, та видасть новому власнику (обдарованому) нові (це буде договір дарування частки квартири, та витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності). Будинкову книгу слід виготовити нову (оскільки в ній ставиться відмітка про реєстрацію місця проживання), а виготовлення нового техпаспорту здійснюється за бажанням нового власника (це не обов'язково).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus