USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[9 Січня 2016 14:59] Oleg: Доброго дня). Квартира в новобудові, купувалась по перепису дольової участі. Згідно з договором, проектна площа квартири-

36 кв.м.Було здійснено інвентарні обміри і фактична площа склала 40кв.м.

Довідка видана...... про те, що він дійно сплатив повну вартість квартири №.. за адресою.

Жодних доплат та компенсаційних виплат від (1 власника паю) споживчий кооператив..... не вимагатиме.

(довідка видана на чоловіка, в якого я купляв пайову участь...)

В договорі п.4.Розмір пайових внесків в частині несплачених сум може бути збільшений у випадку зростання фактичних витрат кооперативу, що можуть виникнути в процесі будівництва житлового будинку або введеня його в експлуатацію. При умові внесення не менше 30 відсотків суми вказаної в п.2 даного договору, розмір пайового внеску зміні не підлягає.

(про різницю проектної і фактичної площі в договорі ні слова)

Чи повинен я доплачувати за 4 кв.м? Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Зазвичай в таких ситуаціях у договорах дольової участі в будівництві умови щодо збільшення вартості внеску при збільшенні фактичного розміру збудованого житла прописуються чітко і не двозначно, і тоді пинань не виникає з обов’язком власника провести доплату при збільшенні площі.

Враховуючи, що Ваш договір прописаний так як зацитували в питанні, проведення доплати можна оспорити, і при правильному підході можна в подальшому її не проводити. Тут Вам у нагоді стануть судова практика, зокрема, правова позиція Верховного Суду України в постанові від 24 червня 2015 року у справі №6-88цс15, згідно якої збільшення без згоди інвестора житлової площі квартири не позбавляє інвестора права оплатити його на умовах договору.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus