USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[12 Січня 2016 17:16] Lina: Помер дід. Залишив квартиру...котедж, машину. У дидуся двоє дітей: але син забрав усі документи і хоче привласнити все майно. Які шанси в доньки? Що потрібно робити, якщо дідусь жив в іншій області? Дочка поховала тата, але всі документи забрав на майно діда син.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цій ситуація, за відсутності заповіту, у доньки шанси та права на отримання спадщини абсолютно рівні із сином, оскільки вони є спадкоємцями першої черги за законом. В цій ситуація донці слід звернутись із заявою про прийняття спадщини до нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини (місцем смерті дідуся), додати як мінімум докази смерті дідуся (свідоцтва про смерть), пояснити нотаріусу ситуацію із поведінкою брата (іншого спадкоємця), і чекати, коли звернеться до нотаріуса брат. Тоді в реєстрі нотаріальних дій будуть дані про відкриття спадкової справи, і якщо звернеться брат, то нотаріальна справа буде скерована до нотаріуса, який її завів вперше.

Якщо ж брат не буде звертатись до нотаріуса, цю ситуацію можливо вирішити в судовому порядку, визнавши за собою право власності на половину спадкового майна (справа виграшна).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus