USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[5 Листопада 2014 21:22] екскурсовод: Доброго дня! В грудні 2013 я звільнився з роботи з дочірнього підприємства державної акціонерної компанії за згодою сторін. З того часу і на даний момент мені не виплатили заробітню плату за останні три місяці, мотивуючи це тим, що на підприємстві начебто немає коштів, хоч це є неправда. Як мені отримати заборговані гроші і що для цього потрібно.Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Існує 2 шляхи. Перший: оскаржити бездіяльність колишнього роботодавця до державних органів, другий: звернутись до суду з позовною заявою про стягнення невиплаченої заробітної плати.

Рекомендую скористатись першим варіантом, подати в міліцію заяву про вчинення щодо Вас кримінального правопорушення, передбаченого ст. 175 Кримінального кодексу України (про безпідставну невиплату заробітної плати), та паралельно звернутись зі скаргою до Територіальної державної інспекції з питань праці у Волинській області (адреса: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7 тел. (0332) 24-93-90). При цьому рекомендую скерувати ці 2 заяви по окремості, не вказуючи в заяві в міліцію що наразі звернулись до інспекції праці, і навпаки. Так може бути більше ефекту.

І у разі, якщо за результатами використання першого варіанту роботодавець з Вами не розрахується, тоді можна звернутись до суду з відповідною позовною заявою.
Коментарів: 2
Луцький Показати IP 7 Листопада 2014 11:29
Якщо добровільно не виплатять, то лише через суд)
Adel Показати IP 7 Листопада 2014 16:35
рішення суду МАЄ законну силу, а результату ніякого!!!! державне підприемство знайде вихід як викрутитись і запий свою зарплату холодною водою, напевно не впреше це роблять тому, всю процедуру знають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus