USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[14 Січня 2016 09:05] Антон: Доброго дня.

Поможіть розібратись. Після смерті бабці залишається заповіт на доньку та внука. Доньці бабця заповідає півхати та всю землю, а внукові півхати. По смерті бабці її донька входить в спадок до 6 місяців, а внук цей термін пропускає і поважних причин для повернення через суд в нього не існує. Бабина дочка помирає і на її частину спадку входять внук та внучка (діти покійної дочки).

Крім цієї доньки, яка померла, у бабці ще три доньки, дві з яких громадяни європейських держав. Бабця проживала з донькою, на яку була частина заповіту, з бабцею ніхто не був прописаний. Будьте добрі скажіть, будь ласка, що буде з частиною заповіту внука, який не увійшов по бабиному заповіту і хто саме її успадкує. Які частки хто отримає. Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Розпочну з останнього. Частина майна бабці, яка за заповітом була визначена за онуком (половина хати), є не успадкованою, і її спадкування відповідно, відбувається за законом, оскільки він не прийняв вчасно спадщину, і поважних причин для поновлення строку на її прийняття в нього немає. А саме таку частину спадщини прийняла донька бабці, яка із нею проживала на момент смерті, відповідно вона вважається такою, що успадкувала усе майно бабці (за зповітом те, що було визначено їй – земельну ділянку і половину хати, і за законом, як спадкоємець першої черги – ту половину будинку, яку не прийняв внук). Однак факт проживання із бабцею доньки слід буде довести в судовому порядку для того, щоб вважати її такою, що прийняла усю спадщину.

Інші діті бабці, якщо вони не подали вчасно заяви про прийняття спадщини, вважаються такими, що не прийняли її, і тому не мають правових підстав претендувати на неї. Так виглядатиме правильна картина спадкування вказаного майна.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus