USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[15 Січня 2016 21:31] Karenstenfild: Доброго дня! Я до Вас зверталась із питанням:([4 Січня 2016 19:28] Karenstenfild: Допоможіть розібратись. Наскільки мені відомо з 1.01.16 року набрав чинності закон 1709-7 про спадщину, що можна переоформляти в сільській раді. А сільський голова каже, що немає у нього таких повноважень, та й закон втратив чинність.

Що робити в цій ситуації? В суд? Чи прокуратура? Що допоможе?).

Завдяки Вашій пораді склала сама позовну заяву і занесла до суду сьогодні вранці, а увечері мені зателефонувала суддя і сказала, що не дасть ходу справі БО! каже, що це має бути не позовна заява, а адміністративна. Підкажіть, що це за нафіг і з чим його ковтнути? І що взагалі далі робити?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це має бути позовна заява до місцевого суду, однак подана за правилами Кодексу адміністративного судочинства України. Адже відповідно до статті 2 вказаного Кодексу, завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ. В цьому позові рекомендую Вам процесуально керуватись статтями 8, 22, 55, 95 Конституції України, статтями 6, 17, 18, 19, 104–108 Кодексу адміністративного судочинства України.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus