USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[16 Січня 2016 22:41] калинюк марія: Доброго вечора. З 2008 року допомагала тітці у веденні господарства та коштами на лікування, оскільки вона була одинока і часто хворіла. Неодноразово відвозила на санаторно-курортні лікування, привозила продукти. Юридично не оформила жодних документів. А тепер, коли тітка померла, з’явилася сестра померлої, яка хоче все успадкувати. Які у мене права, оскільки я є онукою ще однієї сестри померлої, а моєї матері та бабусі вже немає в живих!
Відповідь юриста:
Доброго дня! У цьому випадку є 2 варіанти: домовитись із сестрою померлої, яка хоче прийняти спадщину; якщо не виходить – звернусь до суду із позовом про усунення вашої тітки від права на спадкування з підстав, що вона ухилялась від надання допомоги Вашій покійній тітці (це передбачено ст. 1224 Цивільного кодексу України, яку Вас слід ретельно опрацювати, а також постанову Пленуму Верховного Суду України від 30 травня 2008 року N 7 "Про судову практику у справах про спадкування").
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus