USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[17 Січня 2016 18:19] Ivanna: Доброго вечора. Ми бюджетна установа. На оплату праці згідно кошторисних призначень нам стає плати на 80%, а не 100%. Підкажіть, будь ласка, як це правильно оформити документально? Чи має працівник написати заяву, щоб перевести на неповний робочий день?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Як розумію із запитання, на передбачену оплату праці для всіх працівників установи Вам виділено лише 80% від суми, яка необхідна для оплати праці. Якщо цих 80 % буде достатньо для виплати зарплати, куди входитиме посадовий оклад і передбачені законом обов’язкові надбавки для працівників, тоді не треба змінювати тривалість робочого часу (переводити на неповний робочий день).

При цьому премії і доплати, які зазвичай становлять фактичний розмір зарплати, а в бюджетних установах офіційно проходять як заохочення, можуть не виплачуватися (якщо вони були в тих 20 %, яких не вистачає для оплати праці в попередньо встановлених розмірах).

А якщо в 100%, про які пишете, входять лише суми посадових окладів і передбачених законом обов'язкових надбавок для працівників (без врахування премій, які вирівнювали обумовлену заробітну плату), тоді слід у встановленому порядку подати бюджетний запит, в якому вимагати виділення більшої суми коштів, необхідних для фонду зарплати в повному обсязі.

Просто перевести працівників на неповний робочий день за умови, що вони працюватимуть як повний, буде незаконно.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus