USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[18 Січня 2016 14:29] Оля Остапчук: Доброго дня. Скажіть будь ласка, чи можна відкрити свій сайт з лотереєю, але купляти білети будуть не за грн, руб, дол, а за валюту сайта, наприклад "золото" (поповнення буде в руб, грн, але нараховатись буде валюта сайту). Цей сайт буде законним, якщо ні, то чи можливо якось такий сайт завуалювати під такий сайт, щоб не порушував закон?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Можете, однак для цього Вам необхідно отримати ліцензію НБУ – генеральну або індивідуальну. Правові підстави:

Відповідно ст.1 Декрету КМУ "Про систему валютного регулювання та систему валютного контролю" від 19 лютого 1993 року N 15-93, –

1)"валютні цінності" – це зокрема: платіжні документи та інші цінні папери (акції, облігації, купони до них, векселі (тратти), боргові розписки, акредитиви, чеки, банківські накази, депозитні сертифікати, інші фінансові та банківські документи), виражені в іноземній валюті або банківських металах;банківські метали - це золото, срібло, платина, метали платинової групи, доведені (афіновані) до найвищих проб відповідно до світових стандартів, у зливках і порошках, що мають сертифікат якості, а також монети, вироблені з дорогоцінних металів

2) "валютні операції" – це зокрема: операції, пов'язані з переходом права власності на валютні цінності, за винятком операцій, що здійснюються між резидентами у валюті України;

Відповідно приписам ч. 2 ст. 2, ст. 5 Декрету КМУ "Про систему валютного регулювання та систему валютного контролю" для здійснення валютної операції сторонам необхідно отримати ліцензію НБУ – генеральну або індивідуальну. Враховуючи приписи ч. 2 ст. 178 ЦК України, валютні цінності є об'єктом цивільних прав з обмеженою оборотоздатністю.

Тому завуальовано це в принципі можливо, просто вказавши золото, і відкривши валютні рахунки, які прив’язати до платіжної системи. Однак в подальшому наслідком цього може бути позбавлення всього доходу, який ви отримаєте за тикими операціями.

Тому краще ставити ціну в чому бажаєте, одна фактична оплата здійснюватиметься в національній валюті за курсом валюти, у якому буде зазначена ціна лотореї.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus