USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[21 Січня 2016 12:57] НАДЯ: Доброго дня.
Скажіть, будь ласка, чи можна написати договір дарування на неприватизоване майно? Дарувальник має право власності на будинок, але будинок не приватизований. Чи можна його передати за договором дарування обдаровуваному без приватизації? І скільки часу піде на приватизацію майна? Дякую за відповідь
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо хтось має у власності майно, зокрема будинок, як вказуєте, то його не потрібно приватизовувати, оскільки він вже належть на праві власності. А приватизація – це і є процес преходу із державної чи комунальної власності в приватну.

Якщо ж будинок не належить саме на праві власності, а перебуває лише у користуванні, то його подарувати не можливо. Для цього треба приватизувати у встановленому порядку, зокрема у відповідності до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду". І скільки часу піде на приватизацію майна залежатиме від того, наскільки швидко Ви будете це робити.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus