USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[24 Січня 2016 14:23] Диана: Доброго дня!

Хочу продати будинок, який отримала в спадщину від бабусі. З будинком питань немає, але земельна ділянка неприватизована. Рішення на земельну ділянку в сільській раді прийнято в 1998 році на діда, який помер в 2001 р., а заповіт писала баба, яка померла в 2012 р. Як тепер зробити технічну документацію на земельну ділянку?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Тепер, щоб виготовити технічну документацію на земельну ділянку, Вам слід отримати рішення відповідної ради (сільської, селищної чи міської) про передачу такої земельної ділянки Вам у власність, та далі оформлявати на себе державний акт на право власності. Або продати будинок без земельної ділянки, і нехай вже нові господарі самі приватизовують земельну ділянку.

Вам у пригоді стануть такі положення Земельного кодексу України: Стаття 120. Перехід права на земельну ділянку у разі набуття права на жилий будинок, будівлю або споруду:

1. У разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об'єкти.

До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення.

2. Якщо жилий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об'єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені, на тих самих умовах і в тому ж обсязі, що були у попереднього землекористувача.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus