USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[26 Січня 2016 14:31] vitaliy: Доброго дня. Мені прийшло повідомлення про відмову державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям згідно зі статтею 7 або 2 Закону України Про державну соціальну допомогу малозабезпечиним сім'ям, оскільки працездатні члени сім'ї не працюють, не служать, не навчаються.

Але я перебуваю на обліку в центрі зайнятості, а дружина у декретні відпустці! Чи мають вони на це право і що робити?
Відповідь юриста:
Певно у Вашому випадку під членами сім'ї маються на увазі всі особи, які зареєстровані в помешканні, де живете Ви з дружиною. Адже відповідно до частини 2 статті 3 Сімейного кодексу України, сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки. Тому, якщо хтось із зареєстрованих працездатних осіб не працює, не служить і не навчається, підстава у відмові є законною.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus