USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[29 Січня 2016 10:18] liliya: Доброго дня! Скажіть, будь ласка, чи потрібна прописка для реєстраціє шлюбу? Мій наречений після закінчення університету виписався і ще не прописався ніде. Чи можемо ми одружитися?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Кожен громадянин України незалежно від місця проживання може зареєструвати шлюб у будь-якому органі державної реєстрації актів цивільного стану України (відділення РАЦСу чи місцевий виконавчий комітет) – де йому зручно.

В заяві молодята повинні вказати місце проживання, ту адресу, де вони зареєстровані відповідно до штампу в паспорті (згодом ця адреса буде вказана у відповідному актовому записі про реєстрацію шлюбу). Якщо ж у паспорті немає даних про прописку, шлюб може бути зареєстрований, однак у актовому записі буде вказано, що місце проживання документально не підтверджене.

Отож, незалежно від місця проживання особи, які мають намір зареєструвати свій шлюб, подаючи заяву до обраного ними органу реєстрації, пред’являють такі документи:

лише паспорти (якщо цей шлюб перший для обох);

окрім паспортів, документ про припинення попереднього шлюбу – рішення суду або свідоцтво про розірвання шлюбу чи свідоцтво про смерть (якщо для когось цей шлюб повторний).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus