USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[3 Лютого 2016 12:24] Divchunonka: Демобілізований учасник АТО може претендувати на три види земельних ділянок.
Питання: чи може він одразу на три претендувати чи лише на один вид?
Якщо у нього вже є власна ділянка під забудову, чи може він претендувати на іншу за Законом чи ні? Куди звертатись, якщо прописаний в місті Луцьку? Які документи потрібні?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Може претендувати відразу на різні види земельних ділянок.

Частиною 4 ст. 116 Земельного кодексу України (підстави набуття права на землю із земель державної та комунальної власності ), передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, провадиться один раз по кожному виду використання.

Статтею 121 вказаного Кодексу (Норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам) передбачено, що громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах:

а) для ведення фермерського господарства - в розмірі земельної частки (паю), визначеної для членів сільськогосподарських підприємств, розташованих на території сільської, селищної, міської ради, де знаходиться фермерське господарство. Якщо на території сільської, селищної, міської ради розташовано декілька сільськогосподарських підприємств, розмір земельної частки (паю) визначається як середній по цих підприємствах. У разі відсутності сільськогосподарських підприємств на території відповідної ради розмір земельної частки (паю) визначається як середній по району;

б) для ведення особистого селянського господарства - не більше 2,0 гектара;

в) для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара;

г) для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара;

ґ) для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара;

д) для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара.

Тому для отримання присадибної ділянки та ділянки для будівництва індивідуального гаражу Вашому чоловіку можна звернутись до Луцької міської ради. Щодо інших видів земельної ділянки, то йому слід звернутись до відповідних сільських рад, на території яких знаходяться вільні земельні ділянки, і які він бажає отримати, і подати відповідні заяви про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення таких ділянок.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus