USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[3 Лютого 2016 15:07] Tory2016: Доброго дня!

Чоловік при розлучені з колишньою дружиною не заперечавав, щоб їх спільна дитина проживала разом з нею. Тому в рішенні суду про розлучення вказано, що батько дитини не заперечує щодо проживання неповнолітньої дитини разом з матір'ю.

1) Яким чином можна оформити чоловікові опіку над дитиною? Дитині повних 4 роки. На даний час чоловік, колишня дружина та дитина прописані за однією адресою

2) Куди потрібно звертатись? Які потрібні документи?

3) Чи можна оформити опіку без позбавлення колишньої дружини батьківських прав?

4) Чи звільняються чоловіки, які мають на своєму утриманні неповнолітню дитину від війської служби у зв'язку з мобілізацією?

Дякую за відповідь!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для того, щоб дитина стала офіційно проживати з чоловіком, слід звернитись до суду з позовом до дружини про визначення місця проживання дитини з чоловіком (якщо вона заперечує), або укласти із колишньою дружиною нотаріально посвідчений договір про визнаняння місця проживання дітей та про участь у їхньому вихованні. Опіку над дитиною оформити неможливо, оскільки опіка оформляється над дітьми, позбавленими батьківського піклування. А, як я розумію, в дитини живі батьки, і вони від неї не відмовляються.

Чоловіки, які мають на своєму утриманні лише 1 неповнолітню дитину, від війської служби у зв'язку з мобілізацією не звільняються.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus