USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[3 Лютого 2016 23:06] Українка Ольга Юріївна: Доброго дня!
Сьогодні отримала рекомендованим листом рішення суду згідно якого ми з чоловіком маємо сплатити борг "Луцьктепло" за опалення у сумі 2184 грн. станом на 01.06.2015р. інфляційні 890 грн., 3% річних 90 грн. і судові витрати 120 грн.
Суть питання у тому, що в червні 2015р чоловік отримав попередження про сплату боргу інакше на нас подадуть в суд я звернулась з проханням про реструкторизацію боргу (так як така сума для нас велика одразу віддати) на що мені відповіли, що таку суму вони не ділять на частки, але якщо я буду сплачувати хочаб по 400 грн. в місяць то в суд на мене не подадуть (це було сказано усно і підтвердити даної розмови я не можу на що вони і розраховували). У липні я сплатила 500 грн., у серпні 400 грн., у вересні 400 грн., далі сплачувала менші суми так як фінансів не вистачало. Але судячи з позивної заяви, вони звернулись у суд в серпні місяці і те що я оплачувала частинами ролі не відіграло. Окрім того, позивна сума станом на 1 червня, хоча вихідний номер заяви кінець серпня і довідка що надана в суд про заборгованість датована 01.08.2015 р. на той момент борг уже зменшився на 500 грн. Окрім того нам не повідомили що подали у суд і що 24.12.2015 відбудеться судове засідання і ми не могли себе захистити чи позичити грошей так як я була впевнена що плачу частинами і до суду справа не дійде зі слів працівника "Луцьктепло". На сьогодні борг складає 695 грн. У мене питання чи можливо добитись відміни рішення суду і що потрібно для цього зробити? Як я зрозуміла з документів у мене є 3 дні з моменту отримання листа, а це посуті залишилось 2 дні. Куди мені звертатись, які документи потрібно? Я розумію що вина за послуги але ж навіщо так людей в оману вводити і тишком подавати в суд і про дату суду не повідомляти.
Дякую
РS. З липня 2015р. ми отримуємо субсидію.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо У Вас відсутні кошти, рекомендую звернутись до центру надання безоплатної вторинної правової допомоги для надання за рахунок держави адвоката, щоб той представив Ваші інтереси в суді. А на даному етапі, щоб не прна вулиці Винниченка в Луцьку), і пояснити, що існує потреба оперативно написати відповідну заяву про оскарження рішення суду, і що надалі ви звернетесь до центру надання безоплатної правової допомоги.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus