USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[8 Лютого 2016 15:52] Kachan Iryna: Запитання від читачки газети Волинські Новини ([email protected])

Мої літні батьки разом із молодшим братом прописані у квартирі, приватизованій на 3-ох осіб – батьки і брат. Неблагополучний брат перекладає догляд за батьками на мене, що я добросовісно виконуюю. Чи є законодавчі норми, які дозволять залучити брата до догляду за батьками, так як він успадковує квартиру. Дякую. Очікую на Ваше роз'яснення.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Конституцією України встановлено, що повнолітні діти зобов'язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків. Утримання непрацездатних батьків, які потребують допомоги, є моральним і юридичним обов'язком їх повнолітніх дітей. Це положення базується на правовому принципі, згідно з яким батьки і діти зобов'язані надавати взаємну моральну підтримку і матеріальну допомогу один одному.



Під непрацездатними батьками слід розуміти батьків, які досягли пенсійного віку або є інвалідами I чи II групи.



Тому Вашого брата можна зобов'язати брати участь в утриманні батьків через суд.



А якщо він не виконуватиме такого судового рішення - за це передбачен кримінальна вдіповідальність - ст. 165 Кримінального кодексу України.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus