USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[10 Лютого 2016 12:19] Галина: Доброго дня, дуже надіюся на Вашу допомогу у цій нелегкій життєвій ситуації, що склалася. Моїй бабусі 78 років. В неї є 2 доньки, моя тітка з сином, і моя матір. Сама я проживаю з батьком, доглядаю за ним після розлучення моїх батьків. Так склалося, що 2 доньки моєї бабусі (моя мати і тітка), разом з онуком, алкозалежні, безробітні. 3 роки тітка з онуком проживають у бабусі, б'ють, забирають гроші, ночує вона на вокзалах. Моя матір проживає разом зі співмешканцем, де заманеться, то у селі недалеко від міста, то в знайомих. Кидати пити категорично відмовляються. Бабуся неодноразово лежала в лікарні, її відвідувала тільки я і моя матір. В міліцію заявляли, але бабуся боїться писати на тітку з онуком заяву, бо вони погрожують їй. Тому все стоїть на місці. Квартира, в якій все це робиться, - бабусина. Прописана вона сама. Писати заповіт вона боїться, каже, що вони її вб'ють. Сусіди їхні дії можуть підтвердити. Я розумію, що якщо бабусі не стане, похорон і все ляже на мої плечі. Підкажіть, як треба буде діяти, щоб моя мати не лишилася на вулиці, бо вони (тітка з онуком) після смерті бабусі не впустять на поріг, а жити моїй матері самій толком немає де. Це жахливо. Я не находжу собі місця. Вони алкозалежні, коштів ні на що немає, щоб після смерті грамотно розділити все. Закриють двері і все. І з кожним днем вони чекають бабусиної смерті.
Відповідь юриста:
Добоброго дня! В цьому випадку доцільно буде вивести бабусю з квартири, і взяти її документи. Наприклад, під приводом необхідності госпіталізації на стаціонарне лікування. Можна прийти із працівниками швидкої медичної допомоги, які вивезуть її та зажадають отримання документу, що посвідчує особу, зокрема паспорта. Також слід взяти ідентифікаційний код. Надалі можна разом із бабусею поїхати до будь-якого нотаріуса і посвідчити заповіт на Вашу маму. Такий заповіт також може посвідчити головний лікар лікарні. А в ідеалі взагалі взяти документи на квартиру, і щоб вона її подарувала (навіть і в частинах) на кого забажає, включаючи Вашу матір.

Якщо з працівниками швидкої не вдасться це зробити – звернутись до поліції із заявою про вчинення насильства в сім'ї. Сьогодні нові поліцейські заберуть тітку та її сина до відділу поліції для з'ясування обставин. І в цій ситуації можливо зробити, що написав вище.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus