USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[13 Лютого 2016 10:33] Марія: Доброго дня! В нас в сім'ї склалася наступна ситуація: 3-ох кімнатна квартира поділена на чотирьох осіб: мене, брата, матір та батька (батько і мати розлучені) в рівних частинах, але власником квартири (на кому «лицевой счет») є батько. Батько живе в одній кімнаті і вже протягом п'яти років пиячить, скандалить (неодноразово викликали поліцію), за наш рахунок харчується, буває виносить речі та продукти з квартири, а також зовсім не сплачує комунальні (всі комунальні рахунки сплачувала мати за всі ці роки – квитанції всі є збережені). Хочемо його відселити, але він вимагає купити йому однокімнану квартиру в тому ж районі (а коштує вона половину нашої квартири). Документи на квартиру всі в батька. Підкажіть, будь ласка, які є варіанти вирішення ситуації? Чи можна в судовому порядку його висилити, заплативши 1/4 вартості квартири? Чи є те, що він не сплачує комунальні та заважає нормально жити, вагомим для суду? Завчасно дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Скажу Вам реальні перспективи з огляду на судову практику в таких спорах. Якщо в нього немає іншого житла – то примусово суд законно не позбавить його тієї частки, квартири, у якій він проживає. Відповідно, його і не висилете. В нашому законодавстві є така норма, що передбачає примусове позбавлення частки у спільній частковій власності. Однак в ситуації, коли це стосується позбавлення частки житла, і особа, частку якої хочуть викупити примусово, не має іншого житла, і вилучених коштів на це не буде достаньо, суди не задовольняють такі позови. Тому розгляньте варіант придбання батькові кімнати в гуртожитку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus