USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[15 Лютого 2016 21:43] Oksana: Добрий вечір. Мені потрібна ваша допомога: після смерті батьків я з братом прийняли спадщину в рівних частках - будинок і земельну ділянку. Всі належні документи були оформлені. Свою частку я подарувала рідному дядькові. Нещодавно він помер, і брат мене цікавить, чи можу я претендувати на його володіня чи ні? Бо він був одружений, розвівся, але є син, якому 12 років. І ще проблема в тому, що його частка була під арештом за несплату еліментів в сумі заборгованості приблизно на цей час в 16 000 гривень. Кому буде належати будинок? Чи має право колишня дружина претендувати на спадок? Чи його взагалі забере виконавча служба?
Відповідь юриста:
Доброго дня! В даному випадку Ви є спадкоємцем другої черги. А малолітній син брата є спадкоємцем першої черги, та відповідно до ч.4 ст. 1268 Цивільрного кодексу України, вважатиметься такими, що прийняв спадщину незалежно від подання заяви. Колишня дружина не може претиндувати на спадок, вона лише може діятит як законний представник свого сина-спадкоємця.

За 16000 гривень, які є заборгованістю по аліментах, виконавча служба вказане майно не забере. А провадження взагалі може бути закритим, у зв'язку з поєднанням кредитора та законного представника боржника в одній особі, оскільки аліменти призначені на дитину, і дитина фактично спадкує таке майно.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus