USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[15 Грудня 2014 09:21] VETAL: Доброго дня.
Скажіть, я десь півроку назад закрив свою картку приват банку, не кредитну. А на минулому тижні мені в пошту прийшов лист, поштовий ящик не закривається, від приват банку, з надписом особисто в РУКИ, де вони мені ДАРУЮТЬ кредитну карту.

Чи мав банк право без мого дозволу відкривати на моє ім'я кредитний рахунок, ніякої заяви я не писав про відкриття карти. Й, тим більше, вручати її таким способом, а не особисто в руки???
Відповідь юриста:
Доброго дня, Віталій!

В діях банку в описаній ситуації немає нічого забороненого. Банк фактично зробив Вам пропозицію (оферту) укласти кредитний договір. Така форма пропозиції укладення договору передбачена ст. 638 Цивільного кодексу України.

І чи прийняти такий договір та почати користуватись кредитною карткою, або відмовитись від такої пропозиції - це вже Ваше особисте право. Скоріш за все, у листі з кредиткою не було пін-коду до неї, і для її активації потрібні були з вашої сторони активні дії (на кшталт відправлення смс повідомлень, встановлення пін-коду і т.п.), і стороння особа, отримавши конверт з такою карткою, не змогла б зняти з неї кошти.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus