USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[20 Грудня 2014 20:47] tim: В нас зараз по закону - ато, а не воєнний стан! дайте повну та обєктивну відповідь: в нас на 2015 рік анонсовано президентом і рнбо три хвилі мобілізації! якщо громадянин, якому пришла повістка, не піде у військкомат, що йому буде і чи буде, враховуючи, ЩО ЗАРАЗ ДІЄ РЕЖИМ АТО!!!

ДАЙТЕ, БУДЬ ЛАСКА, ЧІТКУ І КОНКРЕТНУ ВІДПОВІДЬ!!!

БО ЦЕ ДУЖЕ І ДУЖЕ АКТУЛЬНА ТЕМА ДЛЯ БАГАТОХ ЛЮДЕЙ!!! ВОНИ МАЮТЬ ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА!!! І ЯКИМ ЗАКОНОМ ТРАКТУЮТЬСЯ ТІ ВИРОКИ, В ОСНОВНОМУ, УМОВНІ, ЯКІ ДАЮТЬ НАШИМ ХЛОПЦЯМ НАШІ СУДИ, ПОВТОРЮЮСЬ, ПІД ЧАС РЕЖИМУ АТО, А НЕ ВОЄННОГО СТАНУ!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Відразу зазначу, сьогодні щодо мобілізації 2015 ми маємо тільки заяви керівників країни, попередньо узгоджені з Міністерством оборони та на РНБО, однак не виражені в конкретній правовій формі (указі Президента, і без відповідних змін законодавства), і дати правову відповідь на питання щодо переліку категорій осіб, кого торкнеться майбутня мобілізація поки не вийде.

Щодо відповідальності. Я вже моніторив правову складову цього питання під час третьої хвилі мобілізації 2014 року (про це детально написано в цьому матеріалі http://www.volynnews.com/news/zagiblinashodivolinyani/shcho-tiahne-za-soboiu-ukhylennia-vid-mobilizatsiyi-analityka/).
Сьогодні законодавча база щодо відповідальності не змінилася. Лише розширилася категорія осіб, які не підлягають обов'язковій мобілізації (ті, хто здійснює виховання неповнолітніх дітей, це ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію").
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus