USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[23 Лютого 2016 14:49] настя: Доброго дня! Підскажіть, будь ласка, чи можливо таке зробити: квартира куплялась у гуртожитку, в будинковій книзі записано, що є дві кімнати, коридор, душова і туалет. Через декілька років робився ремонт і з однієї кімнати зробили кухню, душову і туалет переробили. Чи можна знову в БТІ переробити техпаспорт і внести такі зміни і чи тоді кімната, в якій зробили кухню, перестає бути житловою площею??? Чи потрібно було брати дозвіл на перепланування квартири?
Відповідь юриста:
У Вашому випадку таке перепланування є самовільним.

Головна вимога ,щоб його узаконити, – відповідність виконаних робіт вимогам законодавства. Правда, адміністративну відповідальність за самовільне перепланування ніхто не скасував.

Прийом в експлуатацію об'єкта самовільного перепланування можливий за наявності таких умов:

в установленому порядку адміністративною комісією виконкому розглянуто справу про самовільне перепланування житлового приміщення;

роботи по самовільному переплануванні виконані згідно з проектом перепланування, відповідно до вимог законодавства, будівельних норм і правил та інших нормативних документів;

відсутні будь-які претензії третіх осіб, пов'язані з виконанням самовільного перепланування, що письмово підтверджено балансоутримувачем будинку.

Крім того, для узаконення перепланування порушнику потрібно буде додати копію протоколу про адміністративну відповідальність та документи, що підтверджують сплату штрафу, оригінал листа балансоутримувача будинку про відсутність претензій третіх осіб, складеного у вільній формі.

За неузгоджене планування можуть притягнути до адміністративної відповідальності згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення. За самовільне переобладнання та перепланування жилих будинків і жилих приміщень, використання їх не за призначенням передбачений "смішний" штраф – у розмірі від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що на сьогодні становить від 17 до 51 гривні.

Завершальним етапом перепланування є те, що уповноважена посадова особа дозвільного центру у висновку про відповідність виконаних робіт зробить відмітку про прийняття об'єкта перепланування в експлуатацію і поставить запис у журналі прийому об'єктів перепланування в експлуатацію.
Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Лютого 2016 19:35
підскажіть до куди нам потрібно звертатись, щоб усе це зробити по правильному.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus