USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[23 Лютого 2016 16:59] Орест: Доброго вечора!
У мене буде одне запитання, за відповідь на яке буду дуже вдячний.
Ми з дружиною живем самі, пенсіонери. Пенсія невелика, хоча стажу немало. Справа в тому, що на пенсію вийшли в1 999 році, коли були невеликі нормативи для нарахування пенсій.
Щоб дещо покращити сімейний бюджет, бо тільки на ліки в місяць витрачаємо 1/3 - 1/4 пенсії, я почав продавати на інтернет аукціоні свої колекції (монети, значки, марки).
Важко було у віці більше 60 років навчитись працювати з комп’ютером, освоїти тонкощі роботи на аукціоні.
Але я справився, і був задоволений, що зміг допомогти сім’ї.
Коли закінчив продаж своїх колекцій, я, вже маючий певний досвід роботи на аукціоні, і великий досвід як колекціонера, почав купляти вигідні лоти, робити невеличку реставрацію (чистку монет), і продавати вже по іншій ціні.
Вкладаючи в місяць в закупку приблизно 1000 гривень, я отримував після реставрації і продажі порядку 700 гривень більше.
Частина прибутку йшла на поштові видатки, оплату комісійних аукціону і так далі.
Після чергових "покращень" уряду, нагально постало питання оформлення субсидії на комунальні послуги.
І в мене велики питання, як заповнити декларацію про доходи, щоб не було порушень.
Справа в тому, що сума, яка перераховувалась на мою банківську картку, не може бути моїм доходом, так як там не враховано мої витрати.
Попрошу пояснити, як мені бути в даному випадку, бо кажуть, що за неправильно вказані дані можуть зняти субсидію, заставити віддати суму, на яку була субсидія, і накласти штраф.
Буду щиро вдячний за допомогу у вирішенні даного питання.
.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Вже Президентом підписано закон, що дозволяє розкривати банківську таємницю за запитом Міністерства фінансів для перевірки даних, які громадяни надали при оформленні соціальних виплат. Зокрема Мінфіну надається інформація про відкриті на їх ім'я рахунки (поточних, кредитних, депозитних і т. п.), операцій та залишків по них за його письмовим запитом під час бюджетного процесу з метою проведення верифікації та перевірки достовірності інформації, представленої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Тому, для усунення непорозумінь та подальших вимог щодо повернення коштів за вже призначену субсидію, і дотриматись податкового законодавства, Вам слід зазначити у щорічній декларації про доходи ту суму коштів, яку Ви вважаєте своїм доходом, і подати таку декларацію до 1 травня року наступного за роком, в якому отримано дохід до органів податкової. І ці самі дані також зазначити в декларації про доходи, яку подаватиме для отримання субсидії. І у Вашому випадку для того, щоб розраховувати на субсидію, краще зареєструватись як підприємцем, і подавати дані мінімальні доходи, або в загалі про відсутність доходів, оскільки перекривати їх витратами, про які вказуєте, а то і в більшому розмірі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus