USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[24 Лютого 2016 09:42] Helga2016: Доброго ранку!

Скажіть, будь ласка, до місцевої ради звернулась громадянка із запитом на отримання публічної інформації в електронному вигляді. Обсяг інформації перевищує 10 сторінок та є лише в паперовому вигляді. В результаті чого їй була надана відповідь, що міська рада надасть запитувану інформацію лише в паперовому вигляді та за умови, якщо вона відшкодує фактичні витрати на копіювання та друк сторінок, але ми не вказали реквізити щодо сплати та надали відповідь (підписував відповідь заступник міського голови).

Через деякий час громадянка звернулася до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини зі скаргою на нашу надану відповідь. Теперь представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини вимагає надати усі дані заступника міського голови для складання адміністративного протоколу та притягнення його до адміністративної відповідальності. Скажіть, будь ласка, яким чином можна уникнути відповідальності заступнику та що для цього слід зробити?

Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Розпорядник інформації має право відмовити в задоволенні запиту, зокрема, якщо особа, яка подала запит на інформацію, не оплатила передбачені статтею 21 цього Закону фактичні витрати, пов'язані з копіюванням або друком (пункт 3 частини першої статті 22 Закону України "Про доступ до публічної інформації").

В цьому випадку вам у пригоді стане правова позиція з вказаного питання, що міститься в постанові судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України від 26 травня 2015 року у справі № 21-102а15. Опрацюйте її.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus