USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[25 Лютого 2016 13:17] Сергій: 23.12.15р дружина, на базі свого земельного паю (2га) зареєструвала фермерське господарство.

Чи має вона право просити в держави у власність юридичної особи (ФГ) додаткові землі (до 100га загальної, з якої до 50га ріллі згідно з земельним кодексом) чи ця норма вже відмінена. Якщо норма не відмінена, то до кого письмово звертатись про виділення землі до голови райадміністрації чи до голови обладміністрації (район не зважає і відправляє в область)?

І що робити коли в земельному відділі кажуть, що вільної землі немає, і якщо і з'явиться, то тільки в оренду і тільки через торги, як тоді отримати землю у власність ФГ як юридичної особи? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ваша дружина не має такого права. У відповідності до частини 4 статті 13 Закону України "Про фермерське господарство", громадяни України, які до 1 січня 2002 року отримали в постійне користування або оренду земельні ділянки для ведення фермерського господарства, мають переважне право на придбання (викуп) земельних ділянок розміром до 100 гектарів сільськогосподарських угідь, у тому числі до 50 гектарів ріллі, у власність з розстрочкою платежу до 20 років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus