USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[9 Січня 2015 12:26] Нікола Петросович: Доброго дня .Батько виступив поручителем "знайомому" у взятті кредиту під купівлю житла.

В свою чергу, "знайомий" здійснив покупку нерухомості, але перестав повертати банкові кредит. Був суд. Суд вирішив стягнути кошти в рахунок погашення кредиту з поручителя(батька) при тому, що живий зайомщик і користується придбаним житлом.

Під гарант була вписана квартира поручителя (батька), на яку накладено арешт згідно з рішенням суду. Тепер майно під арештом. Що робити в такому випадку, куди звертатись????

З повагою Нікола.
Відповідь юриста:
Доброго дня, Нікола!

Стягувати кошти безпосередньо з боржника, або з поручителя, за умови зазначення в поруці що обидва несуть солідарну відповідальність - це вже право кредитора (в цьому випадку банку), і поручитель нічого з цим зробити не може (якщо відсутні підстави для припинення поруки, передбачені ст. 559 Цивільного кодексу).

Якщо за рахунок майна вашого батька буде виконано зобов'язання перед банком, він, відповідно до ч. 2 ст. 556 Цивільного кодексу, набуде право кредитора до "знайомого", зокрема й право на звернення стягнення придбане останнім житло.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus