USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[26 Лютого 2016 14:59] Тетяна: Доброго дня! Я опишу Вам ситуацію, а Ви підкажіть, будь-ласка, що мені робити далі в цих обставина.

Мати в 2007 році оформила договір дарування будинку на мене та мого брата - навпіл. В 2015 році в травні місяці матір отримала важку травму (вік матері 80 років) в неї пішли ускладнення, вона злягла та немала можливості підніматися, (також на той момент вона вже майже нічого не бачила та нечула), психологічний стан був вкрай важкий, біля неї постійно хтось знаходився, вона не впізнавала людей, а також жила в якомусь "своєму світі" (в неї був психологічний розлад).

30 серпня матері не стало. На даний момент, коли я почала думати про оформлення докуменів, виявилось, що 21 серпня 2015 року (за 9 днів до її смерті) був підписаний моєю матір'ю договір дарування всієї (100%) землі, що знаходиться на пилеглій до будинку території на мого брата в присутності нотаріуса, який приїжджав додому. З братом ми не спілкуємось взагалі. Матір станом на момент підписання договору не могла навіть декількох слів вимовити. Допоможіть, будь ласка, розібратися, підкажіть, куди мені звертатись для встановлення правди.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку, якщо Ваша мати офіційно не перебувала на обліку в психіатричній лікарні, щось зробити буде вкрай важко. А якщо перебувала, тоді можливо в судовому порядку призначити посмертнукомісійну судово-медичну психіатричну експертизу, поставивши на вирішення експертів такі питання: у якому психічному стані перебувала мати станом на серпень 2015 року, при наявності психічних розладів, підтвержених медичною документацією? Чи здатна (нездатна) була ваша мати усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними за станом на 30 серпня 2015 року?

В іншому випадку слід отримати в брата на умовах сервітуту чи оренди частку земельної ділянки, необхідної для користування Вашою частиною будинку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus